Viking Raggen – Frågor och svar

Viking raggen är ett utmärkt val av garn för den som vill sticka ett par riktigt sköna och värmande sockar. Nu står höst och vinter snart utanför dörren och vad är då bättre än att värma fötterna i något som du har gjort alldeles själv. Till skillnad från många andra garn av hög kvalitet har Viking Raggen ett mycket billigt pris. Beställer du för över 499 kronor kan du dessutom få tillgång till gratis frakt. När man ska välja garn till raggsockor kan det lätt uppstå frågor och funderingar. Här nedan har vi listat de vanligaste frågorna och svaren om just Viking Raggen.

Vanliga frågor och svar

Hur många Viking Raggen nystan behövs?

Ett garnnystan av Viking Raggen väger 150 gram. Det betyder att ett nystan kommer att räcka till ett par sockor. Vill du göra flera par rekommenderar vi att du beräknar ett nystan per par. Då kan du känna dig säker på att garnet räcker till.

Vad är garnet tillverkat av?

Viking Raggen är ett garn som är tillverkat av 70 % Australiensk ull. Resterande 30 % består av nylon. Därefter har man valt att behandla garnet med superwash, vilket är en behandling som gör det möjligt för dig att tvätta sockorna i tvättmaskinen.

Behöver jag leta upp ett eget mönster?

Nej! När du använder dig av Viking Raggen får du med ett mönster till raggsockor helt kostnadsfritt. Du hittar mönstret på banderollen på produkten. Vi rekommenderar att du använder dig av en stickfasthet på 19 maskor/10 cm.

Vilka färger finns att välja mellan?

Viking Raggen kommer i ett stort utbud av olika typer av färger. Här kan du välja allt från svart, mörkgrå, ljusgrå, natur, lila, brun och blå. Garnet ger dig möjlighet att skapa de perfekta raggsockorna för just dig.

Hur ska sockorna tvättas?

Viking Raggen kan tvättas i tvättmaskin på skontvätt med max 40 grader. Använd inte något sköljmedel till produkten och använd ej torktumlare. Det går bra att stryka raggsockorna på låg värme.

Finns det mönster till Viking Raggen?

Det ingår ett mönster till sockor som finns på baksidan av banderollen. Fler mönster går att hitta på viking garns hemsida.