Fraktvillkor

Vi erbjuder följande leveransmetoder:

 • Fraktfritt Postnord
  Gäller leveranser inom Sverige, Danmark, Finland och Island.

Vi skickar din order fraktfritt med Postnord som varubrev om det är en lite mindre order och som postpaket om ordern är lite större.

Leveranser och returer

 • Din order skickas normalt inom 48 timmar på vardagar om inget annat anges i produkttexten på sajten. Total leveranstid är beroende av fraktsätt, men paketet ska normalt anlända inom 2-3 dagar från lagd order inom Sverige och 4-8 dagar inom övriga länder. Vid avvikelser kontaktar vi dig via angiven mejladress.
 • Ditt paket kommer att anlända till brevlåda eller postombud, beroende av försändelsens storlek. Avisering för paket till postombud sker via sms eller mejl.
 • Eventuella fraktskador ska omedelbart rapporteras direkt till fraktbolaget.
 • Returfrakt:
  • Inom SVERIGE – få gratis returfrakt genom att be om en returfraktsedel.
  • Från ÖVRIGA LÄNDER – du som kund ordnar och betalar själv för returfrakt.

Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 2-4 dagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning. Det kan finnas tillfällen som gör det omöjligt att fullfölja beställningen, exempelvis då vår leverantör eller speditör inte kan fullfölja deras åtagande till oss. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från all ersättning till kund gällande leveransförseningar.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

14 dagars öppet köp

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Du ångrar ditt köp genom att inom 14 dagar från att du mottagit din beställning (eller större del av) meddela oss. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall.

Returer skickas till:
Hobby365
Dalagatan 2 a
52145 Falköping

Återbetalning

Om du nyttjar din ångerrätt betalar vi tillbaka vad du har betalat för artikeln snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot artikeln. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka artikeln.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/